#22 Provocarea Bettery. Discursul de la închidere. Foaia albă

14689033_1803175506584077_951295320_o1Dragi prieteni, lucrurile importante sunt cele care lasă o amprentă pozitivă în inimile noastre. Pentru mine, experiența Bettery este una deosebită, un exemplu concret al efectului relaxării și savurării momentului.

În continuare voi reproduce/dezvolta micul discurs ținut la închiderea oficială a proiectului.

„E greu să vorbești după două persoane minunate, Lia și Alina, care și-au structurat atât de bine prezentările.

Mi-am pregătit și eu o comunicare, am o foaie albă. E albă fiindcă eu așa am intrat acum 4 săptămâni în DreamUps Innovation Campus, înțelegând că pentru participanți sunt o foaie albă iar pe chipul meu trebuie să fie cât mai multă lumină posibil și raportându-mă la ceilalți participanți tot ca la niște foi albe. Nu știam nimic rău despre cei ce aveau să-mi fie colegi timp de 4 săptămâni și nici nu am avut de gând să aflu ceva rău. La o persoană nu mă interesează defectele ci petele de culoare, asta urmăresc, asta apreciez.

Simplu, eu percepeam proiectul ca pe o foaie albă. Pe parcurs, am adăugat foii culoare, sens. Am descoperit frumosul din oamenii prezenți și am lăsat să fiu descoperit.

Obiceiul meu principal, acela de a scrie zilnic un articol pentru blogul meu, începea cu ritualul contemplării unei foi albe. Mă gândeam ce să scriu ca să-i dau culoare nu să o murdăresc. Albul e foarte pretențios, o singură pată neagră se vede imediat. Din această cauză, uneori, e suficientă o singură gafă, pentru a face uitată toată activitatea frumoasă a unei persoane, pentru a pierde încrederea. Acest lucru se întâmplă în opinia mea, fiindcă în ochii noștri prevalează negrul și-l lăsăm să absoarbă lumina, nu invers, dacă ne concentrăm doar pe alb, vedem cum negrul își pierde din intensitate.

Pentru a-mi păstra foaia albă, mă ajută 2 idei:

  • Ideea de competiție internă, de a fi mai bun decât mine, de a nu intra în competiție cu restul oamenilor din jurul meu, indiferent că alerg sau sunt implicat într-un proiect.
  • Ideea de a conștientiza perspectiva de a fi perceput drept model de cei din jur. De a fi atent la ce fac și la ce spun, ca nu cumva cel/cea care interacționează întâmplător cu mine, care mă vede în troleibuz vorbind la telefon sau alergând pe autostradă, să nu prelueze de la mine ceva negativ, să nu inspir spre o acțiune negativă.

Dragi prieteni, sunt mulțumit că am în fața mea 40 de modele de „E posibil și în Moldova”, 40 de șanse de a schimba ceva, 40 de cai de a promova Moldova, 40 de persoane de încredere pe care le pot recomanda cu drag, țării.

Îndrăzniți să visați!”

Din puțina experiență de viață acumulată, am învățat că se merită de încercat, de apelat la o persoană chiar dacă există riscul să vă refuze. Dacă credeți că vă pot ajuta cu ceva, orice, îndrăzniți, scrieți-mi, voi răspunde tuturor.

Mult spor în activitățile voastre și la continuarea obiceiurilor implementate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s